Hvad er Flexleasing?

En generel beskrivelse af Flexleasing og reglerne om forholdmæssig afgift

Vil du vide mere om flexleasing, og de muligheder du har hos os?

Hvad er Flexleasing?
– det kan være en måde at optimere din biløkonomi, så du får mest mulig bil for pengene.

Leasing af bil kan være en rigtig fornuftig løsning, når du skal ud og anskaffe dig et nyt køretøj. Men hvilken leasingform skal man vælge?
– Hos Sixt Flexleasing A/S tilbydes flere forskellige løsninger, men fælles for dem alle sammen er, at de bygger på reglerne omkring forholdmæssig betalt registrerings afgift. Eller det som flere i folkemunde forstår som Flexleasing.
Men hvad er Flexleasing??

Vi starter helt fra starten. Der er i leasing branchen to forskellige typer af leasing.
Der er finansiel leasing, og der er operationel leasing.

Finansiel leasing: Man har en anvisnings-pligt til indfrielse af genstanden.

Operationel leasing: Man skal aflevere den leasede genstand efter leasingperioden

Flexleasing bygger, som nævnt, på reglerne om forholdsmæssig betalt afgift, eller det man også kan kalde for periodevis betalt afgift. En flexleasing aftale hos Sixt Flexleasing A/S er en finansiel leasing aftale, og det kan med fordel anskues som en reel pendant til at skulle købe en bil – og hvis markedsværdien for bilen er 300/350.000 kr. eller mere, så er der økonomisk incitament for at lave en flexleasing aftale.

Du kan Flexlease som Privat person eller igennem en virksomhed.

Du kan optimere din biløkonomi med en flexleasing aftale.

5 ofte stillede spørgsmål

Ejer jeg selv bilen, når jeg Flexleaser?

Det korte svar er nej.
Det er leasingselskabet, som ejer bilen. Du vil som leasingtager figurerer på registreringsattesten som bruger 1.

Er der begrænsninger i antallet af kørte KM?

Der er ingen KM begrænsninger med en aftale hos Sixt Flexleasing. I forhold til KM kan det dog i den grad betale sig, at “spille med åbne kort”, så man får en sund leasingaftale. Det vil sige, at afskrivningen på bilens handelspris (bilens pris uden afgift) modsvarer det kørte antal KM i den respektive periode.
Det er her man skal kigge på restværdien i forhold til handelsprisen.

Hvad er forholdsmæssig afgift, og hvordan finder man frem til den?

Forholdmæssig afgift, eller periodevis betalt afgift, er dét som en flexleasing aftale er bygget op omkring. I Danmark har vi et afgifttryk på 150%.
FX:
En Audi A6 Avant fra 2012 koster måske 500.000 kr. inkl. moms og registrerings afgift i Danmark.
Heraf vil afgiften ca. udgøre 300.000 kr.
Hvis bilen er mere end 36 mdr. gammel betaler man ca. 10% om året i forholdmæssig afgift. Det vil sige, at hvis du laver en leasingaftale på 12 mdr. så vil den forholdsmæssige afgift være ca. 30.000 kr. De 30.000 kr. betaler leasingselskabet med det samme, og du “afbetaler”  så afgiften til leasingselskabet.

Registreringsafgiften vurderes og beregnes ud fra det givne brugtvognsmarked i Danmark, når leasingaftalen indgås. Leasingselskabet vurdere markedsværdien på den bil, som du ønsker at lease, og beregner herudfra hvor meget registreringsafgiften er på. Denne beregning godkendes så endeligt af SKAT.

Hvad betyder "Indbygget restværdi"?

Restværdi er måske det vigtigste begreb, som du som Leasingkunde skal forholde sig til. Der kan være mange tusind kroners forskel på den samme bil, hos to forskellige leasing selskaber. Derfor er det meget vigtigt, at du som leasingtager sørger for, at danne sig overblikket over parametrene ved de forskellige tilbud.

Restværdien skal afspejle den værdi, som Bilen har ved Leasing kontraktens udløb. Som leasingtager skal du “stå på mål” for restværdien, uden at det dog betyder, at du selv skal betale den indbyggede Restværdi.

Men Hvilke muligheder er der så ved Leasing kontraktens udløb?

  1. Leasingtager henviser til tredjepart, som indfrier den pågældende bils indbyggede Restværdi.
  2. Du kan forlænge sin leasing kontrakt. Dette vil så blive gjort med udgangspunkt i den indbyggede Restværdi.
  3. Bilen kan udbydes til Flexleasing via Sixt Flexleasing, på en kommisions aftale. Dette kan gøres uden beregning, hvis du tegner en ny Flexleasing kontrakt på en anden bil.

Ønsker du at vide mere, så skriv til os med det samme!
Back to top