Den mulige Afgiftsnedsættelse

Vil du vide mere og reg. afgift og Flexleasing?

Der går mange teorier på, hvad regeringen kommer til at indføre i forhold til nedsættelse af registreringsafgiften på biler, og om der overhovedet kommer nogen nedsættelse. Lige nu kan vi ”kun” forholde os til det udspil, som regeringen er kommet med. Betydningen er der selvfølgelig, men på en flexleasing aftale er den på ingen måde lige så markant, som den kan være, hvis du skal ud og købe en bil med fuld registreringsafgift.

Regeringen forventes at komme med en regulering af registreringsafgiften på biler. Reguleringen er endnu ikke fastlagt, og der er på nuværende tidspunkt ikke nogen, som ved hvordan reguleringen ender ud med at komme til at se ud.

Det eneste, som kan forholde os til, er dét udspil, som regeringen er kommet med ved offentliggørelsen af deres udspil til en ny finanslov. I dag bliver bilens pris uden afgift beskattet med 105% af bilens pris op til en værdi 106.600 kr. og al værdi over dette beløb beskattes med 150%.
Udspillet fra regeringens side er at dette ændres til en flad beskatning på 100% af hele bilens værdi uden afgift, uagtet værdiens størrelse.

Betydningen af en sådan nedsættelse, kan naturligvis være mærkbar på dyre biler, som er i prisklassen 500.000 kr. eller mere, med fuld dansk registreringsafgift. Betydningen er dog på ingen måde lige så mærkbar, når du flexleaser – så hvis du står overfor at skulle kigge efter ny bil i øjeblikket, så vær ikke bange for flexlease bilen.

Grunden til, at betydningen ikke er nær så mærkbar er, at afgiften på en flexleasing kontrakt er betalt forholdsmæssi. På en bil, som er mere end 36 mdr., fra første registreringsdato, så betaler man årligt ca. 10% i forholdsmæssig afgift på en leasingkontrakt for 12 mdr.

For eksempel:

En Mercedes E250 St. Car. Aut. Fra 7/2014.

Den har i dag en værdi af ca. 500.000 med fuld registreringsafgift.

Heraf udgør registreringsafgiften ca. 290.000 kr. beregnet ud fra de i dag gældende afgifts-regler.

Hvis regeringens udspil bliver effektueret med flad beskatning på 100%, så vil det betyde, at afgiften vil falde ca. 40.000 kr. ned til 250.000 kr.

Når man flexleaser sin bil, ”gambler” man ikke med hele faldet i registreringsafgiften, da den er betalt forholdsmæssigt. En forskel på 40.000 kr. i vurderet registreringsafgift på en flexleasing aftale, har en reel økonomisk betydning på 3.378 kr., som vil være forskellen i prisen på en 12 mdr. leasingaftale.

Flexleasing eller splitleasing af Mercedes C400 T AMG line hos Sixt Flexleasing.

Hvis du ønsker en bil nu, men at du også gerne vil have den evt. Besparelse, som en nedsættelse vil give. Så foreslår vi, at laves en leasingaftale på 3-4 mdr. beregnet ud fra de i dag gældende regler.

Når denne aftale udløber, så kan man lave en ny og længere aftale, hvor registreringsafgiften bliver vurderet ud fra til den tid gældende regler (som må formodes at være anderledes end de er i dag).

På den måde så får du din bil her og nu, og samtidig, så bliver du ikke ramt på pengepungen ved en nedsættelse af registreringsafgiften – da du laver en ny leasingaftale ud fra de til den tid gældende regler, hvor en evt. Nedsættelse må formodes at være blevet effektueret.

Konklusion

Lad være med at stoppe op, hvis du kigger efter ny bil – Så længe at du gerne vil flexlease den!

Lav en 3 eller 4 mdr. leasingaftale, så du kan få ny vurdering af registrerings afgiften, og på den måde få fuld valuta for dine penge med evt. Nye regler for registreringsafgift i Danmark.

Hvis du flexleaser så bliver du ikke ramt af en afgiftsnedsættelse, som du bliver, hvis du går ud og køber en bil i dag.

Ønsker du at vide mere, så skriv til os med det samme!
Back to top