Splitleasing

Det kan spare penge for din virksomhed eller arbejdsgiver, og for dig privat!

Vil du vide mere om Splitleasing - og hvordan det kan strikkes sammen på din drømmebil?

Splitleasing

– den optimale løsning for dig og din virksomhed eller arbejdsgiver

Splitleasing eller deleleasing, som det også kaldes, er et alternativ til de kendte ordninger med firmabil og kilometer-penge fra virksomhed til ansat.

Med Splitelasing kan en privat person og en virksomhed lave to enslydende Flexleasing aftaler vedrørende den samme bil. Det vil sige, at de kan splitte udgifterne mellem sig, så virksomhederne reelt betaler for de udgifter, som er forbundet med erhvervskørsel. Og du, som privat person, betaler kun for de udgifter, der er forbundet med privat kørsel.

Fordelingen af udgifter opgives ved Flexleasing aftalens begyndelse, og bliver reguleret, hvis fordelingen rykker sig den ene eller anden vej.

Der skal fra virksomhedens side ikke tages højde for afregning af kilometer-penge, samt om der skal beregnes løntilskud hvis der fx stilles fri bil til rådighed.
Du vil som privatperson ikke blive beskattet af fri bil. Beskatningen frafalder, da det ikke er virksomheden, som stiller bilen til rådighed, men derimod Sixt Flexleasing.
Du skal heller ikke holde styr på dine kilometre og føre kørsels-regnskab. Det gør det indbyggede GPS system for dig, til fordel for både dig og virksomheden.

Det kan være en god økonomisk beslutning som Privatperson og som Virksomhed, at indgå en Splitleasing aftale. Fordelingen af udgifter kan blive fordelt, så det er rentabelt for begge parter, helt op til 50%/50%.

Fordele ved Splitleasing

  • Firmaet slipper for at stå med ALLE udgifter ved anskaffelse af bil
  • Ingen afregning af kilometer penge
  • Den ansatte slipper for beskatning af fri bil ved Splitleasing
  • Den ansatte bibeholder sit befordringsfradrag ved Splitleasing
  • Den ansatte betaler kun en forholdsmæssig del af udgifter til bilen
    Herunder benzin, forsikring, afgift, reparationer m.m.
  • Virksomheden betaler kun en forholdsmæssig del af udgifterne til biler
    Herunder benzin, forsikring, afgift, reparationer m.m.
Splitleasing er den idelle løsning til dig, som kører mange erhvervs km, og som ikke giver at blive beskattet af værdien af fri bil. Spar mange penge med en splitleasing aftale, hvis du får stillet bil til rådighed af din arbejdsgiver.

Splitleasing vil i de fleste tilfælde være den økonomisk bedste løsning for både virksomhed og privatperson.

Forholdene omkring den reelle leasing aftale er efter rammerne omkring Flexleasing, hvor Leasingtager kun betaler en forholdsmæssig afgift af bilen. Det vil sige, at du reelt kun betaler afgift af den tid, hvor du bruger den pågældende bil.

Regler og forhold omrking Splitleasing blev bekræftet og indført i 2010 hos SKAT.
Hele behandlingen af Spørgsmål vedr. Splitleasing, fordeling af udgifter og beskatning kan læses, ved at klikke HER.

Ønsker du at vide mere, så skriv til os med det samme!
Back to top